Появата на тъмни кръгове под очите и подпухването в окоолочния контур се дължи главно

...
Появата на тъмни кръгове под очите и подпухването в окоолочния контур се дължи главно
Коментари Харесай

Как да се справим с тъмните кръгове под очите с естествени средства?

Появата на  тъмни кръгове под очите  и подпухването в  окоолочния контур  се дължи основно на нарушено кръвоснабдяване и лимфен дренаж на тази зона от  кожата . Лимфната циркулация обезпечава дренирането на тъканите. Ако лимфният дренаж не е ефикасен, забележителна част от токсините и пигментите, които се натрупват в пластовете на кожата, няма да могат да бъдат отстранени.  Епидермисът  в околоочния силует е до 4 пъти по-тънък, спрямо този в кожата, покриваща останалата част от тялото. Ето за какво постоянно точно към очите следим поява на кафяво или синкаво оцветяване, което прозира от по-дълбоките пластове. Тъмните кръгове под очите могат да се дължат и на наследствена предразположеност, както и на фактори от метода ни на живот.
Прочетете още
Торбичките под очите , въпреки това, се дължат на струпване на течности и мастна тъкан в околоочния силует. Фактори от метода на живот, каквито са  тютюнопушенето , потреблението на  алкохол  и  недоспиването , водят до задържане на течности. Нарушеният лимфен дренаж също има значение за тяхното формиране.

Как да се оправим с тъмните кръгове и торбичките под очите?
Студената вода  позволява да се подтиква кръвообращението и лимфния дренаж. Компресите със студена вода са подобаващи при съществуване на подутина в околоочния силует при пробуждане. Препоръчително е да се нанесат върху клепачите за интервал от няколко минути. В някои случаи може да се избра слагане на ледени кубчета, увити в тънка забрадка, с цел да се избегне директното нападателно деяние на леда върху кожата.
  Чаят от лайка  е скъпо средство за справяне с тъмните кръгове и торбичките под очите. Охладен, той може да се нанася по околоочния силует с памучни тампони в границите на няколко минути. По този метод се съчетава потребното деяние за кожата както на студеното, по този начин и на лайката. Освен че способства за справяне с тъмните кръгове, тя има ускопояващи, почистващи и антибактериални свойства.
  Зеленият чай,  подобно на чая от лайка, също може да се нанася по околоочния силует. Препоръчително е след сваряване да се остави да изстине и да се нанесе деликатно с памучен тампон върху клепачите за няколко минути. Той форсира елиминирането на  токсините  и подтиква кръвообращението в тази зона на кожата.
  Лимонът  е извънредно богат на  антиоксиданти  и оказва помощ за справяне с  хиперпигментациите  - натрупването на нараснало количество пигменит в кожата. Няколко капки сок от лимон може да се нанася с памучни тампони в границите на 10 минути. За по-добри резултати е целесъобразно да се нанася всяка вечер. С цел справяне с тъмните кръгове и обезпечаване на по-добра  хидратация  на околоочния силует, е целесъобразно сокът от лимон да се смесва със зехтин и по този начин да се нанася върху кожата.
  Медът  също има потребно деяние при торбички под очите. Той подтиква кръвообрашението, като се изключи че способства за по-добро укрепване на раните и обезпечава мощна антимикробна отбрана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР